Stabiliteit

Home / stabiliteit
Bouwkundig ingenieur, Marijn Ossenblok, heeft met zijn studiebureau Stabilos uit Kapellen ondertussen voor meer dan 3000 bouwprojecten een stabiliteitsstudie mogen maken. Dat gaat van kleinschalige renovaties van particuliere woningen tot een grootschalig nieuwbouwcomplex of industriële gebouwen.

Stabilos levert een gedetailleerde stabiliteitsstudie af en is op afroep ook beschikbaar om werfvergaderingen bij te wonen en/of kritische fases in uw bouwproject op de werf van kortbij mee op te volgen.

Onze troeven

Voor het berekenen van de stabiliteit van uw bouwproject doen we beroep op onze jarenlange ervaring als studiebureau en gebruiken we de meest performante tekenprogramma’s en softwarepakketten. Stabilos beschikt over eigen ingenieurs-bouwkundig tekenaars en kan daarnaast terugvallen op een uitgebreid netwerk van ervaren vakspecialisten waar we al vele jaren heel goed mee samenwerken.

Plan van aanpak

Hoe gaat Stabilos te werk bij het berekenen van de stabiliteit voor uw bouwproject? Doorgaans verloopt de samenwerking in 3 fases: alles start met het ontwerp waarbij we uw bouwplannen onder de loep nemen. Vervolgens stellen we een gedetailleerd aanbestedingsdossier samen om uiteindelijk tot een concreet uitvoeringsplan te komen waarin de stabiliteit van uw gebouw gegarandeerd is.
FASE 1 ONTWERP
  • Vastleggen van de algemene stabiliteitsprincipes
  • Eerste dimensionering van de structuur
  • Bespreking van de eventuele structurele consequenties op het ontwerp met de bouwheer en/of architect
FASE 2 AANBESTEDINGSDOSSIER
  • Statische berekeningen op basis van de lasten en omgevingsvoorwaarden opgelegd door opdrachtgever en/of architect
FASE 3 UITVOERINGSPLANNEN
  • Bekistingplannen: balken, kolommen, platen, ….
  • Wapeningsplannen
  • Bijhorende knip- en buigstaten
  • Controle van de afgeleverde legplannen en prefabricage tekeningen
Naast deze drie fases om tot een stabiliteitsstudie te komen, is Stabilos op (schriftelijke) afroep ook beschikbaar om werfvergaderingen bij te wonen en/of kritische fases in uw bouwproject op de werf van kortbij mee op te volgen.

Uitgelichte projecten